Results not found

По вашему запросу ничего не найдено

Попробуйте отредактировать запрос и поискать снова

Офисная жизнь

Интервью с работодателем: компания Костал Украина

Article Thumbnail

Коли їхали на інтерв’ю в ТОВ «Костал Україна», навіть не очікували, що в невеликому місті Переяслав-Хмельницький є виробництво, яким може пишатися вся Україна. На цьому підприємстві виготовляються найсучасніші комплектуючі до автомобілів – електронно-механічні перемикачі різних типів для таких популярних автомарок як Audi, BMW і навіть Porsche та Lamborgini. Яка історія створення цього підприємства, як і чим живе компанія, ми запитали у керівника групи забезпечення та розвитку персоналу Катерини Удовик.

– Катерино, розкажіть, будь ласка, історію компанії.

– Компанія «Костал Україна» була заснована 6 липня 2006 року в м. Переяслав-Хмельницький і входить до складу міжнародної виробничої групи компаній KOSTAL GROUP зі штаб квартирою в Німеччині. KOSTAL GROUP має 35 виробничих заводів в 17 країнах світу і є світовим лідером виробництва мехатронних виробів для автомобільної промисловості. Головним напрямком діяльності ТОВ «Костал Україна» є виробництво автомобільної електроніки.

За 9 років існування компанія «Костал Україна» створила в м. Переяслав-Хмельницький Київської області сучасний завод по виробництву автомобільної електроніки для таких відомих автомобільних компаній як Ford, Volkswagen, Daimler, BMW,Audi. В Україні немає ринків збуту даної продукції, тому 100% продукції експортується.

– Яка ситуація на даний час в компанії? На скільки криза вплинула на поточну діяльність підприємства?

– Вже 9 років як ТОВ «Костал Україна» успішно працює і стабільно розвивається в Україні. І теперішня ситуація в країні практично не вплинула на нас, тому що ми є частиною міжнародної стабільної компанії. Зараз на підприємстві працює близько 900 чоловік, і на досягнутому ми не зупиняємося, далі продовжуємо розвиватися і набирати персонал.

– Правильно я розумію, що основне виробництво знаходиться в Переяславі?

– Так. Основні потужності знаходяться в м.Переяслав-Хмельницький, але також в нашої компанії є свій конструкторський відділ у м.Київ.

– Складно, мабуть, підбирати персонал, доводиться запрошувати людей з інших регіонів?

– Нам є чим пишатися – окрім офіційного працевлаштування і білої/прозорої системи оплати праці, у нас існує програма релокації. На перший час іногородньому спеціалісту безкоштовно надається кімната в готелі до того моменту, поки він не знайде собі житло. Частину витрат на оренду найманого житла компанія компенсує працівнику.

– Переселенцям і людям, які повернулися з «АТО», як роботодавець, також раді?

– Якщо кандидати підходять нам в професійному плані – ми тільки раді запропонувати їм роботу. У нас є декілька працівників, які переїхали із зони АТО і успішно працюють.

– А студенти і кандидати без досвіду – на що їм сподіватися?

– Студентам ми надаємо можливість проходження практики у нас на підприємстві. Це дозволяє їм застосувати отримані знання в університеті в реальних умовах виробничого процесу. Якщо вони зацікавлені в написанні свого дипломного проекту, то наші фахівці готові допомогти їм це зробити на базі нашого підприємства. Також розглядаємо кандидатів без досвіду роботи, але при цьому вони повинні мати хороші теоретичні знання по спеціальності, бажання вчитися і далі професійно рости і володіти англійською або німецькою мовою.

– Ще одне «складне» запитання – чи можуть у вас працевлаштуватися зрілі спеціалісти?

– Ми вже казали, що у нас сімейна компанія, для якої важливий кожен працівник. І не має значення ні вік кандидата, ні стать, якщо він професіонал.

– А які кандидати «не ваші»?

– Є кандидати, які ще не визначилися в своїх намірах і бажаннях. Ми ж беремо в свою команду тих людей, які чітко розуміють для чого навчалися, чого хочуть досягнути в професійному плані. Наші працівники прагнуть дізнатися щось нове, навчаються, цінують можливість отримувати нові знання.

– Які у компанії «Костал» є проблеми з підбором персоналу?
– Не всі кандидати згодні на переїзд. Деякі вже мають облаштований побут, сім’ю. Звичайно, що основною проблемою для нас залишається знайти досвідченого спеціаліста зі сфери Automotive зі знанням англійської мови, так як нашим спеціалістам необхідно тісно спілкуватися з іноземними колегами.

– Розкажіть, будь ласка, детальніше, як компанія заохочує працівників?

– В нашій компанії розроблена і впроваджена система KPI (Key Performance Indicators), виконання цих показників позитивно відображається на заробітній платі працівника. Існує декілька видів преміювання. І ще, що дуже важливо – в компанії регулярно переглядається розмір заробітної плати.

– А штрафи?

– Штрафів у нас немає. В гіршому випадку працівник може отримати премію не в повному обсязі при невиконанні свої особистих чи колективних показників.

– Як компанія утримує своїх працівників?

– Ми, перш за все, мотивуємо і надаємо унікальні можливості розвитку для тих, хто вміє ними користуватися. Намагаємося, щоб працівники розвивалися разом з компанією, як в професійному, так і в кар’єрному та фінансовому планах. Більша частина наших керівників і ключових спеціалістів прийшли до нас рядовими працівниками, без досвіду роботи і необхідних знань. Через декілька років вони вже керують великими колективами, ведуть проекти в міжнародних командах, вивчають нові технології, сучасне обладнання і новинки в області автомобілебудування. Без сумніву, вже через декілька років вони знаходяться на набагато вищому рівні професійного і особистого розвитку, ніж на початку своєї роботи на підприємстві. Компанія надає за свій рахунок всі умови для росту, включаючи курси по розвитку власних soft skills, вивчення іноземних мов, навчання у кращих українських спеціалістів, а також навчання за кордоном.

Важливу роль у питанні утримування своїх працівників відіграє стабільність компанії. Ми не боїмося кризи, а бачимо в ній додаткові можливості. У нас ніколи не йшла мова про скорочення штату чи виробництва, а навпаки – за останні два роки ми збільшили штат і набрали в свою команду кращих інженерів України. Звичайно, що це створює серед працівників довіру до компанії.

– Розкажіть, що таке «постійне навчання»?

– На сьогоднішній день світ настільки швидко змінюється, що людям потрібно постійно навчатися, щоб у ньому функціонувати. Компаніям, особливо в такій прогресивній сфері як автомобілебудування, потрібно постійно навчатися, щоб бути конкурентними. Ми на підприємстві запровадили культуру постійного навчання і вчимо людей навчатися. Спочатку новий працівник отримує план впровадження. Проходячи навчання по цьому плану, працівник може ознайомитися детально зі своєю роботою, роботою інших відділів, а також організації в цілому. Крім навчання всередині компанії, керівники відділів планують навчання для своїх працівників на рік. Спочатку ми визначаємо потреби персоналу, а потім плануємо підвищення кваліфікації. Навчання у нас є як в Україні, так і за кордоном – потрібно лише знати іноземну мову, процеси, щоб була можливість отримати досвід у іноземних колег.

– Скажіть, будь ласка, а що являється «фішкою» компанії?

– Ми розробляємо вироби, якими користується велика кількість людей, проте не всі знають, що це Костал, і особливо, що ця продукція виготовлена в Україні. Наприклад, всі перемикачі сидінь у всіх автомобілях Audi,які виготовляються в Європі, постачаються з нашого заводу, який знаходиться в м.Переяслав-Хмельницький. Компанія «Костал Україна» офіційно визнана концерном Ford як кращий постачальник за 2013 рік.

– А які перспективи компанії?

– Найближчим часом ми плануємо запуск виробництва автомобільної електроніки і його сертифікацію провідними виробниками автомобілів. В майбутньому хочемо виготовляти нові лінійки сучасних виробів, які повинні отримати визнання автомобілістів у всьому світі. В зв’язку з цим, хочемо збільшити виробничі потужності.

– Компанія в трьох словах?

– Якість, професіоналізм, стабільність.


Источник: hr-portal.ru