Results not found

По вашему запросу ничего не найдено

Попробуйте отредактировать запрос и поискать снова

HR-советы

Executive search – нудно, але весело

Article Thumbnail

Минулого тижня мені вдалося довести до успішного кінця вакансію executive рівня, про яку я не можу говорити, для компанії, про яку теж не можна казати.

Все робилося надсекретно і я оголошував назву тільки тим кандидатам, хто дійсно був цікавий, а це (на хвилиночку), менше ніж 2 відсотка від усіх кого ми переглянули разом з рісьочером Анею та фаундером Юлією.

Тим хто розуміє про що мова – дякую велике за ваш час, та терпіння. Також прошу надалі не розголошувати деталей наших розмов.

Пізніше я можливо зроблю більш детальну статистику по цій роботі, а поки що це професійна таємниця, і я підготував такий собі sneak peak, part one of the story.

Коротше кажучи, хочу поділитися тим, які висновки зробив для себе, що саме допомогло, і що спрацювало:

  •       Критичне мислення та висока планка відбору серед найкращих кандидатів.
  •       Різниця між онлайн та оффлайн співбесідою дуже мізерна, навіть для такого рівня вакансії.
  •       Обов’язково треба стандартизувати критерії відбору.
  •       ПІДКРЕСЛЮЮ важливість детальних фідбеків клієнта після співбесід з кандидатами.
  •       Детальний фідбек дає можливість рекрутеру зорієнтуватись на місцевості і переглянути навіть процес відбору.

—          у якості прикладу, я додав невелике тестове завдання яке вигадав самостійно саме після фідбеків компанії, коли зміг ширше зрозуміти основні критерії і це тестове додало певний рівень розуміння по кандидатам у подальшому як для мене, так і для клієнта.

  •       Ведення окремого списку і долучення рісьочера/сорсера для мепінгу щодо кожної компанії, щоб статистично відслідкувати звідки які кандидати, у чому їх сильні та слабкі сторони.
  •       Ведення ПРОЗОРОГО репортингу для клієнта.
  •       Раз на два тижні колл та репортінг, ведення спільної таблички з доступом та базовою інформацією про кандидатів (longlist/shortlist).
  •       Last but probably the best – просити референси і обіцяти щедру винагороду, адже ніколи не знаєш звідки прийде правильний кандидат.

Вакансію вдалось закрити саме за рекомендацією іншого кандидата, якого теж рекомендував інший партнер)) Така собі recruiting food chain.

Звісно, я знаходив цю людину і пізніше самостійно, адже пошук був досить детальний, але є одне але – пізніше це не завжди вчасно.

Такі справи.

Коментуйте, діліться своїми думками та досвідом, що допомогло вам при пошуку складних вакансій?


Источник: skillers.tech